Varför gör regeringar så många "misstag"?

Skrevs den 01 September, 2013
[ Relaterat: Omvärlden, Politik, Video | Permalink | Trackbacks (0) ]

Svar: Det finns pengar att tjäna på misstagen.

Någon skrev om detta:

The answer is frighteningly simple. The people who are at the controls have figured out how to personally profit from every disaster they create - and they're creating them as fast as they can.

Se en ca. 54 minuter lång intervju (på amerikanska PBS) med författaren till boken "The Town", Mark Liebovich, som avslöjar hur det går till i "politiken" just i Washington D.C.

Annorlunda i svensk politik? Nej, det tror jag inte.

Länk till videon om den inte syns här ovanför.


Kommentera (* = måste fyllas i)
Maila mig när någon kommenterar denna artikel

Om du får ett felmeddelande när du skickar din kommentar - lämna ett meddelande istället här.

Kommentarer

Svenska exempel från gruvboomen?

Urban | 08/09/2013, 22:01

mischa

Intervjun är mycket intressant och skrämmande. Men vad finns det för jämförelser att göra? Jag har nyligen läst boken "Smutsiga miljarder- Den svenska gruvboomens baksida" av Arne Müller som är journalist liksom Mark Liebovich.

I Müllers bok finns inga uppenbara jämförelser att göra, eller påståenden om att konsulter och lobbyister tjänar på misstagen. Det behöver inte betyda att sådana avarter inte finns i Sverige. Men var finns de? Vad kan peka på att avarterna finns, t ex i relation till den smutsiga svenska gruvboomen? Upp till bevis! Det räcker inte med lösa antaganden om att svensk politik inte är annorlunda än amerikansk.