Hjärnsläpp på många plan

Skrevs den 02 Februari, 2013
[ Relaterat: Omvärlden, Hälsa, Video | Permalink | Trackbacks (0) ]

Nej, det är inget aprilskämt. Snarare tvärtom.

När 51 procent av nu levande amerikaner med säkerhet kommer att hamna på sjukhus för hjärt- och kärlskjukdomar (källa: Time Magazine), gör en affärsman kommers av det, på ett otroligt... snurrigt sätt. Logiken och etiken kring hans företag snurrar många varv innan den självklart faller pladask - han använder sina kunder som mänskliga försökskaniner, och har redan förlorat en av hans medarbetare som jobbade som levande reklam- och sandwich-man (!), en >250 kilo tung man som fick äta så mycket han ville gratis och dog i en lunginflammation han inte klarade av.

Nästa hjärnsläpp: Varför är det så få som fattar poängen, även om den är gjord av denna affärsman? - En diet baserad på västvärldens industriella djurplågeri, har visat sig vara något av världshistoriens största misstag, både för djur och människor.


(Troligen blockerar nyhetsstationen detta för visning på min lilla blog, men det går att klicka på en länk och se den direkt på YouTube)


Kommentera (* = måste fyllas i)
Maila mig när någon kommenterar denna artikel

Om du får ett felmeddelande när du skickar din kommentar - lämna ett meddelande istället här.

Kommentarer

MYCKET goda burgare

mischa | 13/02/2013, 16:35

OCH de blev perfekta i pannan. Trots att jag stekte dem i gjutjärnspannan, fastnade de inte alls - de får stekas ett tag innan man petar på dem - och tarvade mycket lite stekfett eller olja. Kryddningen med kummin kan självklart ändras efter tycke och smak. Jag valde dessutom färsk vitlök.

Med helmalet mjöl i och på hamburgerbröd gjorda på helmalet mjöl, eller vanliga brödskivor, så blir det ett mycket nyttigt mål!

Bättre så här?

mischa | 03/02/2013, 01:40

mischa

Här kommer ett recept jag ska prova snart:

Vegetarian Black Bean Burgers with Cornmeal
http://vegetarian.about.com/od/veggieburgerrecipes/r/cornmealburger.htm
Ingredients:
Number of Servings: 6
(metriska mått)
2 burkar black beans, rinsed and drained
>1 dl whole wheat or all-purpose flour
>1/2 dl yellow cornmeal
>1 dl salsa
2 tsp ground cumin
1 tsp garlic salt
hamburger buns

Preparation:
Place beans in food processor; process until fairly smooth. Add flour, cornmeal, salsa, cumin and garlic salt. Process until well combined.
Spoon mixture into 6 balls on a large plate and refrigerate at least 1 hour or up to 4 hours before cooking.

Heat barbecue grill or ridged grill pan over medium heat. Coat grill or pan lightly with oil. Form each ball into a 10 cm patty about >1 cm thick. Place the patties on the grill or in pan and cook until browned and heated through, 4 to 5 minutes per side.

Serve your black bean cornmeal patties on hamburger buns with your favorite toppings.

Etik i alla led

Fritte | 02/02/2013, 23:01

Syftet kan ha varit vällovligt att kommentera affärsmannen med hamburgerbaren The Heart Attack Grill. Är det ändå en etisk risk att använda nyheten på sin blogg? Nu är det gjort. Kanske välbetänkt att ta bort videon om Heart Attack Grill för att istället ge recept på en läcker vegetarisk burgare. Det kanske får fler vinnare och större hälsovinster?