Hans Rosling slår hål på myten om överbefolkning

Skrevs den 27 Augusti, 2012
[ Relaterat: Myter, Video | Permalink | Trackbacks (0) ]

Vi är alla psykopater?

Skrevs den 25 Augusti, 2012
[ Relaterat: Myter, Hälsa, Video, Medvetande | Permalink | Trackbacks (0) ]

Jon Ronson. Om överdiagnostisering av mentala tillstånd som medicineras i allt större utsträckning (4-åringar som bedöms vara bipolära för att de får raseriutbrott?) och hur journalister syr ihop en värld av extrema handlingar och ignorerar allt däremellan, vilket gör att det mesta ser ut som det gör i media - inget är "normalt".

Hur världen och människan egentligen befinner sig i det grå mellanrummet. Där finns livet, komplexiteten. När journalistik och psykiatri definierarar oss som extrema åt ena eller andra hållet, gynnas ingen. Utom kanske media- och läkemedelsindustrin...?

Klockrent

Skrevs den 24 Augusti, 2012
[ Relaterat: Hemundervisning, Utbildning | Permalink | Trackbacks (0) ]

En bloggare, Pyssla mera!, återpublicerar en Facebookbild, och kallar den "klockren".

alt

Citat:

Jag tycker den är klockren! Så är vår svenska skola. Alla ska pressas in i samma mall istället för att bejaka varandras olikheter och stärka barnet i att det faktiskt KAN göra det som de vill OM de vill. Nä, istället ska det testas och vridas och vändas och hitta alla fel som ska rättas till.

Idag tar skolan effektivt död på all inspiration och vilja att lära sig. Har du träffat på ett barn som kan allt om tex dinosaurier? Barnet kan helt lyriskt berätta om än det ena och än det andra om dessa utdöda djur. Så kommer barnet till skolan och får veta att nu ska vi minsann lära oss om något annat så lägg undan boken om dinosaurier nu. Istället kan man fånga upp intresset och väva in många olika ämnen som ändå anknyter till det stora intresset dvs dinosaurier. Men det är inte möjligt i svenska skolan. För här har vi en läroplan som alla ska följa… Dessutom finns inte de pedagogiska resurserna till en sådan individanpassad undervisning. Den som vill individanpassa det får hemskola. Fast det är inte tillåtet enligt svensk lag.

Så sant...

Andliga

Skrevs den 02 Augusti, 2012
[ Relaterat: Citat | Permalink | Trackbacks (0) ]

alt

Artikelarkiv


Senaste artiklarna

Senaste kommentarerna [rss]

Prenumerera

V䃃‚der Hammarland