Han reparerade sitt eget hjärta!

Skrevs den 13 April, 2012
[ Relaterat: Hälsa, Uppfinningar, Video | Permalink | Trackbacks (0) ]

Helt otroligt igen.

Den gamla metoden för att byta ut en alltför förstorad aorta med implantat är hemsk, och försämrar livskvaliteten avsevärt för patienten.

En "rörmokare" hade detta problem, men uppfann en annan lösning som löste alla problemen med den gamla behandlingen: En stödstrumpa på aortan!

Så intressant att uppfinningen var hur enkel som helst, men vägen till att han fick stödstrumpan inopererad på sin egen aorta, var kantad av en mängd problem som inte hade med strumpan att göra. Att fackmänniskor kan vara trångsynta vet vi, och att behovet av nytt tänkande i nya tvärvetenskapliga fora är stort vet vi.

Här är sajten om stödstrumpan som nu sitter på aortan i endast tretton patienter sedan 2004, ifall någon behöver: Exstent

SOPA+PIPA=>CISPA och CCDP

Skrevs den 05 April, 2012
[ Relaterat: Omvärlden, Politik, Video | Permalink | Trackbacks (0) ]

SOPA och PIPA i USA. Massivt motstånd. De fick tänka om, kanske blir det inget av de fruktansvärda lagarna som skulle omintetgjort personlig integritet på internet.

Även Facebook, Google och andra "stora" var emot de lagförslagen. Kanske mycket för att det skulle innebära stort ansvar och mycket arbete och stora resurser för dem.

I EU var ACTA på gång, snarlikt SOPA/PIPA, även där möttes lagförslaget med massivt motstånd.  

Nästa steg i USA: CISPA. I Storbritannien: CCDP (Big brother law).

I dessa förslag - mycket värre än de förra - ska regeringar när som helst kunna bryta in i privat kommunikation, via ISPs, webhotell och sociala medier, och kunna lagra och spåra vad som helst. Ursäkt: För att kunna förhindra cyberhot. Uppfunna cyberhot. Skrämselpropaganda. (Sen finns det självklart en kader av företag som talar om för regeringar vilka fantastiska övervakningsutrustningar de kan sälja dyrt till dem... för våra skattepengar...)

Dessa nya förslag innebär inget ansvar eller merarbete för "de stora", därför är de nu ganska tysta... Förutsägbart.

Hos Avaaz kan du agera mot brittiska CCDP här. Mot USAs CISPA här.

Om CCDP kan du läsa på IDG och Digital Journal. Om CISPA på Digital Journal. Snart finns det massor med mer information överallt.

Vi vanliga medborgare måste skydda oss... från regeringar... konstigt, men sant.

Video om CISPA här:

 

Stress

Skrevs den 04 April, 2012
[ Relaterat: Hälsa, Citat | Permalink | Trackbacks (0) ]

Det är en himla skillnad mellan att ha bråttom och att vara stressad!

Min mor 

Giftigt socker

Skrevs den 04 April, 2012
[ Relaterat: Myter, Hälsa, Video | Permalink | Trackbacks (0) ]

För några år sedan lyssnade jag på Dr. Robert H. Lustig i ett föredrag kallat "Sugar: The Bitter Truth" 2009. Det föredraget blev en bomb i diet-debatten. Nu har programmet 60 Minutes intervjuat honom och flera andra. Och det verkar mycket viktigt att hålla ögonen på denne Robert Lustig.

Argumentet han formulerat är: När vi äter socker - som extraherats ur växter - blir biprodukterna från levern giftiga. Ja, giftiga. Konsekvenserna för kroppen är många. 

   

Nedan är det långa föredraget som hölls för elever på University of California 2009. Bland många andra saker, förklaras även varför både LCHF-dieten (inga kolhydrater, mycket fett) och den japanska dieten (inget fett, mycket kolhydrater) fungerar - de utelämnar socker.

Kuriosa: Dr. Lustig säger i föredraget att Coca-Cola innehåller salt, natriumklorid. Det gör det i USA, men inte i Sverige, kanske inte heller i Europa. Varför finns det salt i den någonstans? Koffein är vätskedrivande, salt gör dig törstig (men saltsmaken döljs av oerhörd mängd socker). Resultat: Man dricker mer om drycken innehåller salt. 

Universitetet presenterar föredraget så här: Robert H. Lustig, MD, UCSF Professor of Pediatrics in the Division of Endocrinology, explores the damage caused by sugary foods. He argues that fructose (too much) and fiber (not enough) appear to be cornerstones of the obesity epidemic through their effects on insulin. 

 

Artikelarkiv


Senaste artiklarna

Senaste kommentarerna [rss]

Prenumerera

V䃃‚der Hammarland