Litet framsteg för alla som skadats av vaccinet Pandemrix

Skrevs den 29 Mars, 2011
[ Relaterat: Sverige, Hälsa | Permalink | Trackbacks (0) ]

Finland skulle anmäla WHO för att ha överdrivit nödvändigheten att vaccinera sig mot svininfluensan, med hänvisning till antalet som drabbats av bland annat narkolepsi efter vaccinering.

Nu har äntligen även Sverige vaknat, efter ett enormt gemensamt arbete som skadade och föräldrar till skadade utfört.

Både vaccintillverkarna och alla regeringar som orsakat "massvaccineringen" (i Sverige var man visst "sämst" på det) har fått en oerhörd mängd varningar alltifrån forskare till "vanliga människor" om farorna med flera ingredienser i vaccinen. Så varför inte starta en fond för de drabbade, en fond som både vaccintillverkarna och regeringar lägger pengar i?

Nyheter om Pandemrix

A historic moment in the Arab world

Skrevs den 03 Mars, 2011
[ Relaterat: Omvärlden, Video | Permalink | Trackbacks (0) ]

Generaldirektören för Al Jazeera - det enda internationella TV-nätverket som finns i "utvecklingsländerna" - Wadah Khanfar, är glad att nyheterna fortsätter att strömma från Egypten, Tunisien och Libyen i dessa tider, trots att man från de regimernas håll försöker "stänga av".

Nyhetsbevakningen räddar många gånger befolkningen från till och med folkmord, menar han.

Han summerar så underbart vad som håller på att hända i klippet nedan: Att den yngre generationen vet så mycket bättre, och är mer kapabla än de som sitter i regeringarna, den intellektuella och politiska eliten, hur demokratin ska kunna börja gro och fungera på riktigt.

Som jag ser det, är det på precis samma sätt här i övriga världen: "Befolkningarna" vet bättre än regeringar och politiska partier, på snart sagt alla områden hur våra länder bör "styras", om det ens behövs alls. Precis som regeringarna i länderna ovan, verkar det vara bara de regerande själva som försöker tala om för oss alla vad vi behöver eller inte, vad som behöver göras eller inte. Och precis som Wadah Khanfar efterlyser transparens i arabvärldens länder, gör vi det i våra. Eller hur?

As Director General of Al Jazeera, the only international TV network based in the developing world, Wadah Khanfar works to bring rare liberties like information, transparency and dissenting voices to repressive states and political hot-zones.

Se hela föredraget med Wadah Khanfar på TED här.

Artikelarkiv


Senaste artiklarna

Senaste kommentarerna [rss]

Prenumerera

V䃃‚der Hammarland