1

(2 svar, postade i Vilka är vi?)

Hej
Som du kanske har läst i forumet så köpte vi i höstas på mässan en ny inombordare, fabrikat Vetus. Modellen heter M2.06, det är en två cylindrig på 16 hkr. Den gamla bädden passar att använda utan några ingrepp. Tidigare så satt det en Arona 185.
Leverantör av den nya är Ålstens Marinteknik i Bromma. Tyvärr så har projektet dragit ut lite på tiden då det var meningen att starta upp i feb/mars när det samtidigt dök upp ett väldigt frestande objekt och en förhandling av köp inledes. Men av detta blev det inget utan nu är det full fart med Tetisen för att bli klar till årets säsong.

Mvh
Tommy

Hej
Vikten på gammla motorn är jag inte säker på, det var en Arona 185 MR 2 cyl. Jämförbar med VP MD7 c:a 180 kg inkl backslag, tung som f-n att få ur i alla fall. Den nya väger inkl backslag 98 kg.
/tommy

Efter 2 säsonger med utombordare på akterspegeln så har vi nu införskaffat en ny inombordare. Håller med Våga; började bli less på att krypa bak på akterspegeln.  Slog till på mässan och köpte en Vetus 16 hkr. Installationen är väl tänkt att börja i feb 07, när det är som kallast, för att hinna klart innan säsongen. Den enda fördel är att förra året så slet vi ut gamla motorn, drivlina, samt övrig installation. Dvs det är helt rent och igenplastat efter gamla hylsan. Måste dock tillstå att "spjutet" seglade ganska bra efter den stora viktreducering som blev.
Kommer att lägga in lite bilder under monteringstiden samt hoppas på lite support om det går allt för trögt.
Mvh
Tommy

Byggd 1975, lång köl

5

(3 svar, postade i Att segla Tetis)

Hej
Innför 2005 så skaffade jag en ny rullgenua i DC sandwich (laminat) som är triradial, konstruktionsskärning, på 24,5 m2.
Jag har ett system från Furlex typ A6, c:a 10 år, monterat ovan däck. Seglingegenskaperna blev klart förbättrade på alla bogar. Ett stort tack till Boding som levererade produkten. De flesta segelmakare har "färdiga mallar" till Tetis.
Som alla stora försegel så är det "lite" tungt att hålla på med slagdueller i trånga sund mm.
Segelmakaren har märkt upp två fasta inrullningslägen. Det gör att jag har en genua som drar bra i lätta och måttliga vindar samt att delvis inrullad så kan man ha kul och kryssa upp till 10-15 m/s.
Som sagt fördelarna överväger klart nackdelarna.

Mvh
Tommy

Hej
Vi kommer att segla i Trosa skärgård med avstickare norrut Huvudskär samt söder ut mot Oxelösund.
Våran Tetis heter Opal och har segelnummer 3681.

Mvh
Tommy

Hej
Våran Tetis är enligt uppgift tillverkad 1975 med segelnummer S 3681! Hemmahamn är Trosa. Tillverkningsnummer har jag ej uppgifter på.

Mvh
Tommy

8

(4 svar, postade i Att segla Tetis)

Hej igen
Bomuthalet används för att sträcka och slacka seglet längsmed bommen i bakkant.
Ett tips är att arrangera bomuthalet så att du kan sträcka ut det lika enkelt som att ändra på storskotet.
Med sträcka menas att man verkligen sträcker ut det för att plana storen, här kan man verkligen ta i för att få en bra effekt.

Planrev kan väl förklaras med att det sitter en extra skothornsring 2-3 dm ovanför det vanliga hålet där man fäster bomuthalet.
Detta gör att vid hård vind vid kryss så planas nederdelen av seglet ut (rekomenderas för våra "strykjärn".

Ett annat hjälpmedel är att dra ner cunningham, det motverkar att buken i seglet flyttar sig akteröver i hård vind.

Mvh
Tommy

9

(4 svar, postade i Att segla Tetis)

Hejsan
Det har kommit upp på forumet frågor om båtens balans gällande fall/lovgirighet.
Nu är det så att vi med våra Tetisar och mastheadriggar med små storsegel ofta underskattas ifråga om trimmöjligheter.
Vanligtvis så hissas det lilla storseglet och sedan så lägger man ner energi på att segla med den stora genuan.
Jag har märkt att med enkla trimmöjligheter av stor och rigg få en bättre balans och driv i seglingen genom att göra följande:

Vid påmastning se över hur masten står och ge "telestolpen" en svag positiv kurva som motsvarar en mastbredd från den tänkta lodlinjen.
Använda bomuthalet och storskotet varefter vinden varierar i styrka och riktning.
I samband med segelbyte så tyckte segelmakaren att ett planrev är att rekomendera speciellt i lite hårdare vind på kryssen.

Med dessa små medel så har jag nått fram till ett resultat som känns bra vad gäller fall/lovgirighet och rodertryck.
På köpet så kommer farten.

Nu är väl inte kryssen Tetis starka sida men det går också att falla 5 grader och få fart och balans.
På öppna bogar matchar man många 30-32 fotare.
Jag hoppas att några av dessa rader kan komma till nytta då det är svårt att "trimma" alla båtar då variationen är stor av segel och utrustning.

Mvh
Tommy G

Hejsan.
Har precis införskaffat en Tetis och som vanligt vill man med iver göra om en massa.
Min undran till er är om det finns någon som har prövat på att modefiera från inombordsmotor till utombords dito med motorbrunn. Enligt information skall konstruktören ha ritat något dylikt på konstruktionsritningen.
I dag sitter det en Anor 185 från 1975 som har gort sitt.
Tanken är att "kasta ut" motorn från sin plats och bygga om detta utrymme för kylskåp (c:a 50-65 liter) med dörrfront mot kök och ha en öppen trappkonstruktion.
Förvaringsutrymmet bakom toften för rorsman skall då byggas som en motorbrunn för utombordaren (8-10 hkr fyrtakt.).

Mvh
Tommy