Warning: mysql_pconnect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100518 Library:30120 in /home/grse/public_html/ham/blog/class/database/pdb/drivers/pdbmysqldriver.class.php on line 103
Hur trångt är det? | MischaBloggen

Hur trångt är det?

Skrevs den 08 November, 2011
[ Relaterat: Myter | Permalink | Trackbacks (0) ]

Uppdatering:

Det har dykt upp en sajt som förklarar i mycket mer detalj varför vi inte alls är överbefolkade här på planeten Tellus: Overpopulation is a myth

Här är deras senaste video, om när vi blev 7 miljarder invånare nyligen. Budskap: Ingen oro!


Urprungligen från 2010-04-28:

Jag läste för länge sen en bok som beskrev hur hela jordens befolkning skulle kunna bo i västra halvan av delstaten Washington i USA, och leva gott på gröda odlad i den östra halvan. Heltokigt, tänkte jag då, men räknade ut att hela jordens befolkning mycket väl skulle rymmas! Jag som då trodde att vi var så överbefolkade... en myt.

Hur är det idag då?

Wolfram Alpha är underbar! Kolla hur jordens hela befolkning skulle få mer än 66 kvadratmeter var om de flyttade till lilla Sverige! Klicka på bilden och se själv.

66 kvadratmeter är mer än de 44 kvadratmeter som en engelsman har, eller stockholmarens 37 kvadratmeter, som "average living space"... (Källor: University of Oxford Environmental Change Institute - sidan 29 i pdf-en, och Swivel)

Siffrorna för Sverige är i och för sig innan vi flyttade därifrån - så nu finns det ännu mer plats Cool

(Jag rekommenderar verkligen Wolfram Alpha - få nästan vad som helst som går att få uträknat... uträknat!)

InformationKommentera (* = måste fyllas i)
Maila mig när någon kommenterar denna artikel

Om du får ett felmeddelande när du skickar din kommentar - lämna ett meddelande istället här.