Warning: mysql_pconnect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100518 Library:30120 in /home/grse/public_html/ham/blog/class/database/pdb/drivers/pdbmysqldriver.class.php on line 103
Fler RFID-myter avslöjade | MischaBloggen

Fler RFID-myter avslöjade

Skrevs den 21 Januari, 2011
[ Relaterat: Myter, Video | Permalink | Trackbacks (0) ]

RFID-chip kommer att användas på allt fler områden, alltför många för att rymmas här. Googlar man nu på "rfid" blir det 13.700.000 träffar, på endast svenska sidor 50.500 osv.

Användning sker redan idag i alltifrån personliga pass till rakbladspaket i butiken. Att lagra, avläsa och spåra information om person eller produkt på detta sätt är enormt lockande för alltifrån producent till statsmakter och internationella organisationer, inte minst de som verkar i "brottsförebyggande" syften.

Självklart vore det otrevligt om den data - och det "referens-moln" av information som är knuten och kan knytas till det helt unika chippet - skulle hamna i orätta händer, eller klonas av någon utomstående. Till exempel om ditt kreditkort med chip klonas, skulle vem som helst kunna klona chippet och göra inköp i ditt ställe. Eller stjäla din identitet från ditt pass.

Branschen själv säger mycket om detta - alltså de som har ekonomiska motiv till att få det att låta så bra som möjligt - bland annat:

  • går inte att "avlyssna" eller kopiera utifrån av "hackers"
  • avläsning kan endast ske på mycket korta avstånd
  • nyaste tekniken använder krypterade data, vilket gör att kopiering är omöjligt

osv.

För vanliga elektronik-geeks är det dock mycket lätt att avslöja att mycket av det som Branschen säger om RFID-chippens säkerhet är myter. Ett ställe där dessa geeks möts är en "mässa" som hålls varje år, Defcon.

Här en video där en av dessa geeks avslöjar flera myter om RFID, med egen utrustning som kostat mycket lite pengar. Se och häpna. Och lita inte på Branschens myter!

 


Kommentera (* = måste fyllas i)
Maila mig när någon kommenterar denna artikel

Om du får ett felmeddelande när du skickar din kommentar - lämna ett meddelande istället här.